top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAli Orhan Yalcinkaya

mayıs


gazeteci olan karısı nil’in katledilmesi üzerine katil(ler)inin peşine düşen odtü inşaat mezunu ayhan’ın 1 mayıs 2008’de başlayıp bir aylık zaman dilimine yayılan kovalamacasının ve olaylar zincirinin anlatıldığı sürükleyici bir ilk roman mayıs.

arif, yetimhaneden arkadaşları cemil ve nurettin’in yardımlarını alarak sürdürüyor takibini. hikaye dini gruplar, medya, mafya, siyaset ve devlet kurumları ekseninde ilerlerken, okuyucu da türkiye’deki dini gruplar, medya, mafya, siyaset ve devlet kurumları arasındaki kirli ilişkilere tanıklık ediyor.

bu durumu en somut biçimde, ilerleyen sayfalarda okurun karşısına çıkan halil ibrahim sarıca karakteri “biz her yerdeyiz. mecliste, polis teşkilatında, üniversitelerde, kamu kuruluşlarında, bürokraside, her yerde…” diyerek ifade ediyor.

sonunda da diş çeker gibi söküp alıyor gerçeği saklandığı yerden ayhan.

sarkan yerleri, bazı mantık hataları olmasına rağmen olay örgüsü ve anlatımı bence gayet başarılı fatih öcal’ın. hayat muhasebesinin yapıldığı “sessiz diyaloglar” ise kovalamacanın arasında durup soluklanmak için iyi geldi bana.

son söz: "günahlar kişisel tarih defterlerine çıkmayan mürekkeple yazılıyor ve geçmiş asla peşini bırakmıyor insanların."

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page