top of page
Ara

Kulağa kar suyu kaçması


Nisan ayı başlarında karların erimesi sonucu nehirlerde su sıcaklığının düşmesine bağlı olarak beslenmek için nehir ağzına gelen balıklar düşen sıcaklıktan sersemlerler. Benzer bir durum İstanbul Boğazı’nda da yaşanır. Boğaz’da anabasis ve katabasis adı verilen iki akıntı bulunmakta. Dip akıntısının adı olan katabasis ılık olur ve balıkların vücut ısısına yakındır. Diğeri ise anabasis denilen kışın eksi derecelere düşen yüzey akıntısıdır. Bu iki akıntı karıştığında balıklar yine sersemler. Buna halk arasında verilen addır ”kulağa kar suyunun kaçması”.

Bu sefer Mayıs başı, olay yeri İstanbul Boğazı değil Ankara. Piyasaların kulağına kar suyu kaçtığını sürpriz bir şekilde beklentilerin altında gelen Nisan ayı TÜFE rakamına rağmen 2,80’in altına inemeyen $/TL’den görmüştük.

Dün akşam “istifa” olarak beklenen ama “olağanüstü kongre” kararı ile makyajlanarak açıklanan sıkıntının sonrasında bu sabah açılışta 2,9410 seviyesinden işlem görmekte olan $/TL’den daha net görmekteyiz çünkü bunun arkasının bir “seçim” daha olduğunu bilmekte piyasalar.


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

© AOY 2014

bottom of page